Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Vertaalbureau TaalXpert begrijpt en ondersteunt het belang van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Wij streven er daarom naar om onze bedrijfsactiviteiten op een maatschappelijk verantwoorde en duurzame manier te verrichten.

Ethiek – Binnen TaalXpert wordt veel aandacht besteed aan het belang van ethisch gedrag. Ethisch gedrag is een belangrijke basis voor transparant en eerlijk zakendoen.

Duurzaamheid – In ons handelen proberen wij altijd het belang van duurzaamheid, veiligheid en gezondheid te dienen.

CO2 Footprint – Binnen de dagelijkse bezigheden van onze organisatie is de vermindering van de CO₂-uitstoot en het tegengaan van verspilling een belangrijk doel.

Wat wij concreet doen (en laten) voor MVO
– Wij proberen bij de inkoop altijd te kiezen voor producten en materialen met een milieukeurmerk: bijvoorbeeld EKO, fair-trade, recyclebaar, gerecycled, energiebesparend en/of streekgebonden.

– Wij houden bij de inkoop rekening met de arbeidsomstandigheden bij de leverancier/producent. Hierdoor trachten wij uitbuiting, ongezonde arbeidsomstandigheden en kinderarbeid uit te sluiten.

– Wij proberen de hoeveelheid afval zoveel mogelijk te beperken door gebruik te maken van duurzame of recyclebare producten en door digitaal te werken. Sowieso wordt het afval waar mogelijk gescheiden verwerkt (papier, gft, glas, chemisch, e.d.).

– Wij zijn zuinig met grondstoffen. Wij versturen liever een e-mail dan een brief, wij scannen liever een document dan dat wij printen of kopiëren en ons archief is vrijwel volledig digitaal.

– Wij zijn zuinig met energie. Wij gebruiken liever daglicht dan verlichting, de verlichting die wij gebruiken is voorzien van spaar- of LED-lampen, wij kiezen bij voorkeur voor apparaten met een zuinig energielabel, wij laten apparaten niet nodeloos aanstaan en de verwarming kan best een graadje lager.

– Wij trachten de vervoerskilometers te beperken door bij voorkeur gebruik te maken van telefoon, e-mail of digitale afspraken. Indien toch voor de auto moet worden gekozen, proberen wij meerdere afspraken te bundelen en proberen wij ons te houden aan het Nieuwe Rijden (www.hetnieuwerijden.nl).

Bezoek voor meer informatie, tips en adviezen de website van MVO: www.mvonederland.nl